ניתן ליישם ציפויים על סוגים שונים של חומרים, כגון עץ, מתכת, פלסטיק, PVC וזכוכית; הניסוחים שלהם, כתוצאה מכך, לוקחים בחשבון את סוג היישום כדי להגדיר את המאפיינים והפונקציות של המוצר הסופי.
צבעי עץ, למשל, תוכננו במיוחד כדי להגן על החומר היקר והעדין הזה, תוך שהם מציעים שיפורים אסתטיים בו זמנית.
הנוסחה שמאחורי צבעי הזכוכית, לעומת זאת, פונה לדרך אחרת לגמרי מכיוון שהיא תנסה לשמר את השקיפות של החומר: מה הם אם כן המאפיינים המגדירים את המוצרים הללו וכיצד מיישמים אותם?
למעשה, אין סוג אחד של צבעים לזכוכית, מכיוון שהם יכולים להיות על בסיס ממס (טינר) או על בסיס מים.
צבעי זכוכית על בסיס ממס קלים יותר ליישום ומאפשרים צבעים בהירים יותר, אך הם איטיים יותר להתייבש ובעלי ריח חזק מאוד, הדורשים אמצעי זהירות ביישום בתוך הבית.
צבעים על בסיס מים לזכוכית
הם חסרי ריח ומהירים להתייבש, ובעלי עמידות מצוינת בפני נזקים וגורמים אטמוספריים שהופכים אותם לישימים גם על זכוכית לחלון ולדלת; מצד שני, הם דורשים יותר תשומת לב במהלך היישום כדי למנוע היווצרות בועות על פני השטח.
תהליך הייבוש יכול להתרחש קר, פשוט נותן לשכבת הצבע זמן להתייבש, או חם, באמצעות חום כדי לתקן את הצבע; ברור שדרך זו דורשת שימוש בתנורים מיוחדים או מגבילה את האפשרות הזו לחפצי זכוכית קטנים שנעשו על ידי חובבי עשה זאת בעצמך.
צבעי זכוכית יכולים להציע גם סוגים שונים של אפקטים אסתטיים, כגון לכה, מתכת, התזת חול או אם הפנינה.
לאחר שבחרתם את המוצר בהתאם לצרכיכם, תוכלו לעבור לאפליקציה. לאחר ניקוי המשטח (בדרך כלל עם אלכוהול דנטורטי), ניתן ליישם את הצבע באמצעות רולר, מברשת או אקדח ריסוס.
ניתן לצבוע את הזכוכית בשלמותה או על ידי עיטור רק חלקים מסוימים: אם ברצונך ליישם ציור, כדאי לבצע טרנספוזיציה על דף נייר או להשתמש בסטנסיל, ולאחר מכן לתחום את קווי המתאר עם עופרת בצינור או בצבעים ב. הקלה, כדי לדייק את הבקשה.